دسته بندی ها
- بیشتر -آخرین مطالب
-
مبانی تضمین کیفیت در سازه های جوشکاری-1
تاریخ:۱۴۰۱/۰۹/۲۱ زمان:۱۴:۵۲:۳۷
برچسب ها
نمایش جزئیات
ﺗﺎرﯾﺨﭽﻪ ﺟﻮﺷﮑﺎري:
ﺑﺸﺮ اوﻟﯿﻪ زﻣﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﻓﻠﺰ را ﺷﻨﺎﺧﺖ و ﺑﻪ ﻧﺤﻮه ذوب و رﯾﺨﺘﻪ ﮔﺮي آن ﭘﯽ ﺑﺮد، در زﻣﯿﻨﻪ اﺗﺼﺎل ﻗﻄﻌﺎت ﻓﻠﺰي ﺗﻼﺷﻬﺎي زﯾﺎدي اﻧﺠﺎم داد و ﺗﻮاﻧﺴﺖ ﻟﺤﯿﻢ ﮐﺎري و ﺑﻌﻀﯽ از روﺷﻬﺎي ﺳﺎده ﺟﻮﺷﮑﺎري را اﺑﺪاع ﻧﻤﺎﯾﺪ. ﺗﺎرﯾﺦ ﻧﻮﯾﺴﺎن ﻧﺨﺴﺘﯿﻦ روﺷﻬﺎي ﺟﻮﺷﮑﺎري را در ﺷﺮق ﺑﻪ ﭼﯿﻨﯽ ﻫﺎ و در ﻏﺮب ﺑﻪ روﻣﯽ ﻫﺎي ﺑﺎﺳﺘﺎن ﻧﺴﺒﺖ ﻣﯽ دﻫﻨﺪ. ﭼﯿﻨﯽ ﻫﺎ در ﺳﻪ ﻫﺰار ﺳﺎل ﭘﯿﺶ از ﻣﯿﻼد داﻧﺶ اﺗﺼﺎل ﺑﺮﺧﯽ ﻓﻠﺰات و ﻏﯿﺮ ﻓﻠﺰات را آﻣﻮﺧﺘﻪ ﺑﻮدﻧﺪ و روﻣﯽ ﻫﺎ از ﻟﺤﯿﻢ ﮐﺎري ﺑﻬﺮه ﻣﯽ ﺑﺮدﻧﺪ. ﻣﺼﺮﯾﺎن، ﻓﻨﻘﯽ ﻫﺎ و اﯾﺮاﻧﯿﺎن ﻧﯿﺰ ﺑﻪ اﺻﻮل ﺟﻮﺷﮑﺎري ﭘﯽ ﺑﺮده ﺑﻮدﻧﺪ. درﮐﺎوﺷﻬﺎي ﺑﺎﺳﺘﺎن ﺷﻨﺎﺳﯽ دﺳﺖ ﺑﻨﺪﻫﺎي ﻃﻼﺋﯽ ﭘﯿﺪا ﺷﺪه اﺳﺖ ﮐﻪ ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ دوران ما قبل تاریخ بوده و این دست بند ها به وسیله ضربات چکش ، جوشکاری شده است . در ﺟﻮاﻫﺮات ﻗﺪﯾﻤﯽ ذرات رﯾﺰ ﻃﻼ را ﺑﻪ وﺳﯿﻠﻪ ﺻﻤﻎ درﺧﺖ و ﻧﻤﮏ ﻣﺲ ﺑﻪ ﻫﻢ ﭼﺴﺒﺎﻧﺪه ، ﺳﭙﺲ آن را آﺗﺶ ﻣﯽ زدﻧﺪ. در اﺛﺮ #ﺣﺮارت ﺣﺎﺻﻞ از ﺳﻮﺧﺘﻦ ﺻﻤﻎ درﺧﺖ، #ﻓﻠﺰ ﻣﺲ اﺣﯿﺎ ﺷﺪه و ﺑﺎ #ﻃﻼ ﺗﺮﮐﯿﺐ ﻣﯽ ﺷﺪ و بدین ترتیب جوشکاری #قطعات ریز طلا انجام می گرفت . رومیان قدیم از #آلیاژ هایی برای لحیم کاری استفاده می کردند که هنوز هم در #صنعت امروزی کاربرد دارند .
با این حال شروع جوشکاری به صورت فن آوری از سال 1800 میلادی رقم خورد . در سال 1885 دو انگلیسی به نام های بناردوس ( Nikolai Benardos ) و اولزسفکی ( Stanislav olszewski ) جوشکاری #قوس الکتریکی را اختراع کردند . در سال 1940 میلادی یک سوئدی به نام اسکار شلپرگ ( Oscar Kjellberg ) اﻟﮑﺘﺮود روﮐﺶ دار را اﺧﺘﺮاع ﮐﺮد ﮐﻪ ﭼﻮن ﭘﺎﯾﻪ ﮔﺬار ﺷﺮﮐﺖ ESAB ﺳﻮﺋﺪ ﺑﻮد، #اﻟﮑﺘﺮودﻫﺎي روﮐﺶ دار اوﻟﯿﻪ را ﺑﻪ اﯾﻦ ﮐﻤﭙﺎﻧﯽ ﻧﺴﺒﺖ داده اﻧﺪ. اﻣﺮوزه ﻧﯿﺰ آن را ﺑﺎ ﻋﻼﻣﺖ اﺧﺘﺼﺎري OK ﮐﻪ ﻣﺨﻔﻒ ﻧﺎم ﻣﺨﺘﺮع آن اﺳﺖ ﻣﯽ ﺷﻨﺎﺳﻨﺪ.
اﻣﺮوزه ﺑﯿﺸﺘﺮ از ﺻﺪ روش ﺟﻮﺷﮑﺎري، #ﺑﺮش ﮐﺎري و #ﻟﺤﯿﻢ ﮐﺎري #اﺧﺘﺮاع ﺷﺪه و ﺟﻮﺷﮑﺎري را ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﯾﮏ ﺷﺎﺧﻪ ﻋﻠﻤﯽ ﻣﻄﺮح ﻧﻤﻮده اﺳﺖ و داراي ﺷﺎﺧﻪ ﻫﺎي ﻣﺘﻌﺪدي در زﻣﯿﻨﻪ ﻓﺮآﯾﻨﺪﻫﺎي #ﺟﻮﺷﮑﺎري، ﻃﺮاﺣﯽ، ﺑﺎزرﺳﯽ، #ﻣﺘﺎﻟﻮژي و ﻏﯿﺮه ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ و ﺟﻤﻌﯿﺖ زﯾﺎدي را در اﯾﻦ #ﺻﻨﻌﺖ ﻣﺸﻐﻮل ﺑﻪ ﮐﺎر ﻧﻤﻮده اﺳﺖ.